Om deel te nemen aan tentoonstellingen moeten alle dieren voorzien zijn van een erkend oor of ringnummer, met uitzondering van cavia's. Tevens moet u lid zijn van een plaatselijke kleindiervereniging zoals bij de Sportfokker Nuland. De kleindiervereniging meld u aan bij de KLN waarna u een bondsnummer krijgt. Met dit nummer kunt u dieren merken en deelnemen aan tentoonstellingen en enten via de vereniging.

 

Elke ochtend op eerste zaterdag van de maand kunt u de konijnen merken bij onze eigen tatoeëerder in Rosmalen. De vereniging maakt gebruik van tatoeëerlijsten. Deze kunt u downloaden en brengt u ingevuld mee. Het merken vindt gelang het ras plaats tussen de zes en tien weken.

Download
KLN_Tatoeerlijst.xls
Microsoft Excel werkblad 88.0 KB
Download
KLN_Tatoeerlijst.pdf
Adobe Acrobat document 17.1 KB


De ringen voor hoenders kunt u zelf bestellen bij DigiRing van de KLN. Gebruikelijk is om aan het begin van een nieuw jaar een schatting te maken hoeveel ringen u het nieuwe fokjaar nodig hebt en deze te bestellen. Voor meer informatie kunt u mailen naar: ringenbureau@kleindierliefhebbers.nl

Download
KLN_ringenlijst.pdf
Adobe Acrobat document 61.7 KB

Het bestellen van ringen voor sierduiven gaat via de ringencommissaris van onze vereniging. Neemt u contact op met onze secretaris voor contact gegevens. Voor het bestellen van ringen dient gebruik gemaakt te worden van ringenbestelformulieren. Deze kunt u bij ons of het ringenbureau van de NBS aanvragen.

Lees voor meer informatie de pagina van de NBS:
Ringen duiven