Zoals de naam al zegt is onze vereniging statutair gevestigd in het Brabantse dorp Nuland. Hiermee zijn wij centraal gelegen en voor vele fokkers een interessante vereniging. Niet alleen de ligging van ons samenkomen maar vooral de leden die de club heeft maakt onze vereniging speciaal. Van deze kleindiervereniging mag gerust gezegt worden dat de fokkers een hoge kwaliteit showdieren onder hun vleugels hebben wat zich uit in hoge predikaten. Op de clubtentoonstelling worden vaak meerdere U predikaten ontvangen in alle diergroepen. Ook op de landelijke shows scoort deze vereniging hoog, iets om trots op te zijn. Juist voor sportfokkers en belanstellende voor deze liefhebberij is De Sportfokker Nuland een interessante vereniging.
 
In onze vereniging telt ieder lid en heeft ieder een stem die gehoord wordt. Alle zijn zeer enthousiast wat duidelijk te voelen is. Passie voor de dieren geeft elkander vriendschap, steun, raad en advies. Een beginnende of een gevestigde fokker, iedereen is bij ons welkom. Gezamelijk zenden wij dieren in of gaan samen kijken op een tentoonstelling zowel binnen als buitenland. Erg gezellig maar ook leerzaam. De sportfokkers Nuland hebben een grote verscheidenheid van dieren en rassen. 
De duiven fokkers zijn het afgelopen jaar toegenomen wat ook voor de zoekende of startende duivenfokker interessant is om zich bij ons aan te sluiten. Ook hebben wij een ruim aantal jeugdleden die onze dieren niet onverdienstelijk in sturen op tentoonstellingen zowel met pluimvee als pelsdieren.
Ieder jaar hebben wij een bijzondere jongdierendag/tafelkeuring in september waar duizende mensen komen kijken.Een unieke locatie om andere mensen te laten kennis maken met onze dieren.
 
In november is onze clubshow waar onze konijnen, cavia's, grote hoenders, kleine hoenders en sierduiven te bewonderen zijn in het buurtschapshuis de Meent te Nuland.
 
In 1967 is De Sportfokkers Nuland opgericht door een aantal dierenliefhebbers uit Nuland. Dit ten aller eerste uit liefhebberij en als leuke vrijetijdsbesteding. Daarnaast laten wij onze dieren keuren in wedstrijdverband op officiele tentoonstellingen. Het resultaat is uitstekend te noemen.
Voor de jeugd in Nuland stelt de Sportfokkers Nuland in de zomer dieren beschikbaar ter opluitering van hun eigen jeugddierendag. Sportfokkers Nuland is lid van de FK, KLN en de NBS. Onze vereniging verzorgt de registratie, ringen, entingen van de desbetreffende dieren en besteld de lidmaatschapskaarten van de diverse bonden. De vereniging houd regelmatig vergaderingen die door veel leden bijgewoont wordt. Ook nodigen wij een keurmeester uit voor een dierbespreking waar de leden in de gelegenheid zijn om vragen te stellen over hun dieren. Wij tellen nu 40 leden en 8 jeugdleden. Onze bijeenkomsten worden gehouden in Nuland.
Wij heten u hartelijk welkom bij de Sportfokkers Nuland.